Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• нямат датчик на задните нито с дискове нито с барабани. а повечето предни накладки ги правят без сензора и майсторите оставят кабела да виси. като се намокри малко и хоп-свети за накладки.
    точка

Comment

• Тъй като не съм някъв супер разбирач .. да питам възможно ли е да не отчита точни стойности датчика за водата или е работещ/неработещ ,тъй като досега 1-2 пъти ми е качвало до 80градуса само
      sigpic
      BMW e39 525tds PA4492BH
      Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
      Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X

Comment

• Първоначално публикувано от v1play3r Покажи съобщение
        Тъй като не съм някъв супер разбирач .. да питам възможно ли е да не отчита точни стойности датчика за водата или е работещ/неработещ ,тъй като досега 1-2 пъти ми е качвало до 80градуса само
        Колега , като взех моята палавница , максимум градусите бяха 60 ... Дали термостата ти не е за смяна ?
        Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

• има ли начин да разбера ?
          sigpic
          BMW e39 525tds PA4492BH
          Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
          Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X

Comment

• да, като си купиш нов и като видиш, че заспива на 88-90 С Успех

sigpic
            Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
            http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

• Първоначално публикувано от v1play3r Покажи съобщение
              има ли начин да разбера ?
              да има и е много простичък. сутринта на студен старт палиш мотора изчакваш 1-2 минутки. вдигаш капака на двигателя и намираш термостата. от него излиза един дебел мъркуч, който влиза в радиатора. хващаш го някъде към средата и трябва да усетиш дали е топъл или е студен. и сега:
              1. ако маркуча е студен значи термостата работи коректно
              2. ако маркуча е започнал да се стопля, то значи че термостата ти е "забил" в отворено положение.
              ако т.2 е налична на двигателя му трябва наистина много време работа за да вдигне работна температура.
              има и вариянт термостата ти да "забие" в затворено положение, но тогава колата прегрява за 15 минутки, защото термостата не отваря големият кръг. последствията могат да бъдат фатални. от това по лесничко немога да ти го обясня успех колега!
              In God we trust, all others pay cash.
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                нямат датчик на задните нито с дискове нито с барабани. а повечето предни накладки ги правят без сензора и майсторите оставят кабела да виси. като се намокри малко и хоп-свети за накладки.
                Мойта мръсница за това ли искаше накладки след един проливен дъжд? Трябва да взема да погледна дали наистина не са ми откачени кабелите от сензорите за износване на накладките.
                Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

• нищо чудно. навърти волана и погледни дали има кабелче само на вътрешната накладка на предните. аз си взех едни хвалени във форума и нямат кабелче, старите също нямат.
                  точка

Comment

• На шофьорската врата на пантата има един щифт,който прескача и много гадно щрака.Някой сменял ли го е,колко струва и от къде .. ?
                    Attached Files
                    Last edited by zaryto; d.m.y г., 14:04.
                    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

• 1 питане - Again

Колеги и аз ще използвам темата че напусках доста теми вече и то за глупости така , че тук ще питам някои компетентен да се произнесе по въпроса за мотор от 33-ка 1.7 16в мога ли да го метна в коша на 145 моя е 1.3 и какви неща трябва да се преправят и този мотор ли да взема или да търся от 145 1.7 16в разлика има ли ?

Comment

• според мен зор ще видиш с окабеляването,защото 1.7 е с друго ECU и там ще е филма,съединителя е малко по-голям и скоростите са други(с други предавателни числа)
                        и аз бях влязъл в твоя филм, продължавам да ровичкам моя мотор,не си струва смяната на мотор по-добре колата.успех все пак
                        alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                        alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• колега за 33ка ли говориш или то и при 145 1.7 16в е същия филм ? и все пак съм се захванал така че връщане на зад няма да има

Comment

• доколкото знам те са почти еднакви но май има и карбураторна 33
                            alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                            alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщение
                              На шофьорската врата на пантата има един щифт,който прескача и много гадно щрака.Някой сменял ли го е,колко струва и от къде .. ?
                              Правена ли ти е вратата(сваляна, качвана и т.н)?
                              обикновено така става като не ти е правилно поставена вратата.
                              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                                Правена ли ти е вратата(сваляна, качвана и т.н)?
                                обикновено така става като не ти е правилно поставена вратата.
                                Колата е карам от четири години и от както съм е купил щрака.Като се отваря и затваря щифта прескача и от там идва щракането.Нямам идея сваляна ли е,блъскана ли е или просто и е дошло времето,но започна да щрака много силно и ме дразни.Някъде в ръководсството имаше една схема,че щифта се избива с чук и ми се върти една идея да го набия със стегнатост надолу.
                                Last edited by zaryto; d.m.y г., 01:02.
                                Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                                За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Working...
                                X